Onze paarden

 

Bibi

Bibi is ons ‘specialleke’ van 21jaar met een ongelooflijk lief karakter. Ze zoekt de aandacht op, geeft enorm veel liefde aan de mensen rondom haar en straalt een positieve energie uit. Naar kinderen toe is ze zorgzaam, attent en speels.

 

Vroeger tijdens het rijden was Bibi ons ‘specialleke’. Ze had energie voor tien dat ze combineerde met een enorme gevoeligheid. Ze vroeg op deze momenten een zachte, gevoelige omgang. Eens je dit evenwicht had bereikt, gaf ze een enorm vertrouwen door. 

 

In de jaren dat ze bij ons staat, heb ik samen met haar een mooie balans gevonden en meerdere doelen bereikt. Beiden hebben we veel van elkaar geleerd, iets wat ze zeker zal doorgeven in de begeleiding en coaching sessies.

 

Bibi haar gevoeligheden vinden we vooral terug rond haar hoofd en mond op het vlak van tastprikkels. Ze zal dit op een vriendelijke manier aangeven maar je merkt dat deze overgevoelige zones zijn.

 

Waar zij enorm van geniet zijn massages over haar hele lichaam, afwisseling van verschillende borstels en smaakprikkels. Bibi is een paardje dat een enorme eetlust heeft en bij jou altijd op zoek gaat naar iets lekkers.

Quintos

Quintos is onze ‘gouden’ oude. Hij is ondertussen 31jaar al zou je hem dit niet altijd aangeven. De rust die hij op vele momenten uitstraalt en zijn zacht karakter maken ook wel eens plaats voor deugnieterij en een speelse blik.

 

Vroeger hielp hij zijn ruiter waar hij kon en gaf hij een enorm vertrouwen. Ook ik heb dit mogen ervaren waarvoor ik hem enorm dankbaar ben. Ondertussen geniet hij al even van zijn pensioen maar blijft hij zijn vertrouwen en rust uitstralen naar de mensen rondom hem.

 

Quintos zijn gevoeligheden liggen vooral rond zijn oren, zijn mond en bij pijnprikkels. Het aanraken van zijn oren, insecten rond zijn lichaam, kleine wondjes of een andere smaak in zijn eten zijn voor hem onaangenaam. Hier op reageert Quintos zeer overgevoelig en zal deze proberen te ontwijken.

 

Waar hij enorm van geniet is een goede massage aan zijn hals. Deze tastprikkels doen hem elke keer deugd en komt hij van tot rust. Een rust waar jezelf van geniet!

Lilly

Lilly is onze lieve Tinkerpony van 10jaar en tevens de jongste in de kudde. Ze heeft een heel lieve, zachtaardige uitstraling die tevens ook haar karakter omschrijft. Ze past zich snel aan aan de persoon die bij haar is,  zal op een zachte manier contact zoeken en geeft vaak haar eigen rust door aan anderen.  Eens ze op de weide is, geniet ze van haar vrije momenten, kan ze zich soms volledig uitleven en spat de jeugdigheid er van af.

 

Naast de begeleidingen wordt Lilly nog bereden en ook hier helpt ze de ruiter waar ze kan, groot of klein. Naast de rust die ze uitstraalt en inzet in het contact met kinderen, is ze enorm leergierig maar ook heel gevoelig .  Al deze eigenschappen zijn zo waardevol om in te zetten in de sessies en ook zij geniet van de aandacht.

 

Lilly haar gevoeligheden liggen vooral bij brute en plotse bewegingen door personen die bij haar in de buurt staan. Door haar gevoeligheid en groot aanpassingsvermogen, observeert ze veel en neemt ze talrijke prikkels op. Dit maakt dat ze alert is en  hierdoor sneller is aangedaan als men  te brut is. 

 

Zij kan, zoals Quintos en Bibi, ook genieten van een goede massage en dit vooral ter hoogte van haar rug en hals. Ze geniet zo van de tastprikkel dat ze er bij in slaap valt. De rust die ze dan uitstraalt, geeft vaak een veilig en vertrouwd gevoel aan kinderen.

Foto door Belle fotografie