Het verhaal achter ZintASS

 

Welkom allen,

 

Ik ben Kim Van Leemput en graag neem ik jullie mee in het verhaal achter mijn praktijk ZintASS.

 

Voor de opstart van de praktijk was ik meer dan 9 jaar aan de slag als thuisbegeleidster bij gezinnen waar autisme aanwezig was. Een job waar ik veel voldoening uithaalde en nog altijd een warm hart toedraag.


Autisme intrigeert mij al vanaf mijn kinderjaren vanwege zijn brede waaier aan hoe het zich ontluikt en omwille van mijn broer die de diagnose autisme heeft en hoogsensitief is. We hebben samen moeilijke maar ook mooie momenten meegemaakt als broer en zus. Hetgeen wat ons uiteindelijke dichterbij elkaar heeft gebracht, zijn de paarden.

 

Al vanaf mijn jeugd zoek ik de paarden op. Ze brachten mij rust, veiligheid en steun, iets wat ik tot op heden nog altijd ervaar. Ze brengen heel fijne herinneringen naar boven en liggen mee aan de basis van de persoon wie ik nu ben. In de loop der jaren heb ik mogen aanschouwen welke steun zij mijn broer hebben gegeven en hoe hij openbloeide als hij in hun bijzijn vertoefde. Tijdens deze momenten kwam hij tot rust en stond hij open om positief te ontwikkelen. Deze ervaring wil ik ook aan andere personen met autisme kunnen bieden.

 

Naast het autisme en de paarden heb ik in de loop der jaren een 3e passie ontwikkeld, namelijk voor sensorische informatieverwerking. Zowel in mijn omgeving als bij mezelf heb ik mogen ondervinden dat de verwerking van zintuiglijke prikkels heel anders kan verlopen, deze een grote invloed heeft op het dagelijkse leven en intrigerend is om positief mee aan de slag te gaan.

 

Mijn 3 passies hebben er mij toe aangezet om, bovenop mijn diploma ‘Maatschappelijk Werk’, gespecialiseerde opleidingen te volgen en te voltooien:

 

  • Basisopleiding therapeutisch werken met betrekking van paarden te Lummen
  • Verdieping therapeutisch werken met betrekking van paarden bij personen met autisme te Lummen
  • Begeleiden en/of coachen met behulp van paarden te Lummen
  • Dieren bij autismebegeleiding te Gent
  • Vorming De werking van de zintuigen te Gent
  • Basisopleiding Sensorische Informatieverwerking te Hoorn (Nederland)
  • Masterclasses Sensorische integratie te Steenbergen (Nederland)
  • Vorming Proprioceptiezintuig te Gent
  • Vorming Impulscontrole en relaxatie te Antwerpen

 

 

Dit alles leidde tot de opbouw van mijn eigen praktijk ZintASS waar

zintuigen, autisme en paarden centraal staan.


 

Foto door Belle fotografie